Waterontharders Pro

Kies voor de proffesionele waterontharders van W&R pomptechniek.

Deze ontharders zijn voor appartementen en kantoorgebouwen, eventueel in combinatie met een hydrofoor installatie. De water ontharders worden bij de inkomende waterleiding of na de hydrofoorinstallatie gemonteerd en voorziet alle gebruikers van zacht en comfortabel water. 1 installatie nodig voor heel het gebouw.

Ontario en Sofie

waterontharders, zonder elektriciteit 

Ook de W&R waterontharders moeten af en toe spoelen om de harsen te reinigen. Dit gebeurt niet op een vast tijdstip maar wel op basis van het door de gebruiker afgenomen watervolume. Afhankelijk van de plaatselijke hardheid kan het apparaat een bepaalde hoeveelheid water verzachten alvorens te moeten spoelen. Een accurate waterteller in de stuurkop van de ontharder, telt hoeveel water u afneemt en weet precies wanneer het tijd is voor een spoeling. Het hele verloop van de spoeling wordt hydraulisch aangestuurd, dit wil zeggen met druksignalen van de druk die op de waterleiding zit.

De voordelen van zacht water 

Zacht water kent tal van voordelen. Voordelen op persoonlijk vlak, voordelen in het huishouden en voordelen voor uw huis en huishoudtoestellen.

Kalk in uw leidingwater heeft vaak nadelige gevolgen die niet altijd zichtbaar zijn.

De voordelen voor u persoonlijk 

U voelt direct het verschil onder de douche. Zepen en shampoos gaan veel gemakkelijker schuimen met zacht water, waardoor u er minder van hoeft te gebruiken.

Uw huid en haar vinden hun natuurlijke zachtheid en souplesse terug.

De voordelen in het huishouden 

Uw wasgoed is zacht en echt zuiver, linnen en kleding blijven veel langer mooi en verslijten minder snel. Door te wassen met zacht water zal uw wasmiddel sneller en beter oplossen en hoeft u er dus minder van te gebruiken. Ook wasverzachter is verleden tijd indien u wast met zacht water. U kan het verbruik van zepen, wasmiddelen, enz. verminderen tot minder dan de helft.

Het schoonmaken van uw woning gaat veel makkelijker en dus sneller. Geen verstopte kranen of douchekoppen meer. Geen kalkaanslag meer op douchewanden of badkamertegels. Geen behoefte meer aan dure ontkalkingsproducten. Bepaalde onderzoeken tonen aan dat u tot 120 uur minder hoeft schoon te maken per jaar.

De vaat schittert als nooit tevoren. Zout voor de vaatwasser of spoelmiddel worden overbodig.

Huis en huishoudtoestellen 

De waterleidingen in uw huis blijven als nieuw en slibben niet meer dicht. De diameter van uw waterleiding wordt dus niet kleiner waardoor u ook geen doorstroomsnelheid verliest door de jaren heen.

Alle huishoudtoestellen die water opwarmen zullen een langere levensduur kennen. Denk maar aan de verwarmingsketel, de vaatwasmachine, de koffiezet, de waterkoker, de wasmachine, etc... Indien er kalkafzetting optreedt op het verwarmingselement in deze toestellen werkt dit als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Er zal dus meer energie nodig zijn om het water op te warmen door de kalklaag op het verwarmingselement. In het slechtste geval zullen toestellen helemaal verstopt zitten door de kalk en volledig stuk gaan.

© W&R pomptechniek 2019